Skip to content

Deze woning is een pareltje op vlak van levensstijl in Oostende. Gezelligheid en luxueus leven staan hier centraal.

De woning aan het Ter Streeppad in Oostende is modern en nieuw. Het is eigentijds ingericht. Luxueus genieten net naast de dijk, het strand en de zee.

In de woning hebben we geprobeerd om met een mix van strakke architectuur en witte kleuren een gevoel van rust en comfort te creëren. Het zijn de meubels die de accenten leggen: een moderne driezit, een leder relaxzetel en twee klassieke tafels – eentje als bureau, een ander als dressoir. Met een klik op de Niko Home Control zet je meteen de juiste tv-sfeer op. Maar er is veel kans dat je verkiest om je avonden door te brengen op een van de terrasjes met sfeerverlichting aan de woning: vooraan met zicht op het Ensor-kerkje of achteraan in het tuintje dat je uitnodigt om rustig te genieten van zijn zen-proporties.

De open keuken is de overgang en eet- naar zitruimte. Ze staat centraal in de woning en nodigt uit om gezellig samen te kokerellen. Dat is al heerlijk genieten nog voor het tafelen.

In de keuken vind je een ruim werkblad, inductiekookplaat, handige vaatwasmachine, combi-oven met pyrolysereiniging, koelkast met diepvriesvak, voldoende bergruimte,…

Andere handige voorzieningen: de extra diepvriezer in de berging (63 l.), het strijkijzer met een strijkplank, het babybedje (extra), een verhoogde kinderstoel, het wjinrekje. In de berging vind je overigens ook een was-droogmachine en een uitklapbaar wasrekje. Deze voorzieningen en het meubilair zijn zo goed als nieuw en kunnen overgenomen worden.

Rust en comfort met zon en privacy

De vloerverwarming en de eiken parketvloer geven een rustige uitgepuurde look aan de leefruimtes beneden, zonder radiatoren die het zicht van de strakke muren storen. Het is er aangenaam vertoeven aan een van de grote vensters, die de zon uitbundig ontvangen. Achter de semi-transparante gordijnen heb je ’s avonds volledige privacy, terwijl je je toch niet afgesloten voelt van de buitenwereld. De witte muren en keuken bieden het decor voor meubels en kunstwerkjes.

Nachtrust en persoonlijke hygiëne voor een frisse start.

De bovenverdieping heeft drie slaapkamers, een apart toilet, een badkamer en een berging. De slaapkamers zijn resp. 14, 12 en 10 m2 groot en beschikken over alle comfort: moderne bedden, bijzettafeltjes met nachtverlichting, een vestiaire, een draai-kipraam met vliegenraam dat geopend kan worden en zonneschermen in de kamers aan de zuidkant. Voor volledige verduistering zijn linnen gevoerde gordijnen voorzien. De meubels kunnen overgenomen worden.

De slaapkamers kunnen individueel verwarmd worden met een radiator. Alle deuren zijn blokdeuren zonder sloten en sluiten perfect de kamers af. In een van de slaapkamers bevindt zich een witeiken Hopkins compact bureau. Er is directe kabelaansluiting op internet of wifi-connectie.

De master bedroom geeft een prachtig zicht op het natuurpark (gedeeltelijk aangelegd, voltooiing aanleg begin in najaar 2023) en het Ensor-kerkje. Je kunt er trouwens van genieten op het balkonnetje dat op de master bedroom aansluit. Ideaal voor een late night cap!

De badkamer beschikt over een wastafel met twee lavabo’s en een ruim blad onder de tafel voor handdoeken en toiletzakken. Er is zowel een bad als een douche met regen- en douchekop. De badkamer heeft vloerverwarming en er kan extra verwarmd worden via de radiator.

Overigens geeft de badkamer een erg ruim venster, met een jaloezie voor de nodige privacy, maar je hebt geen overburen binnen de 200 meter, dus je kunt het ook gewoon open laten. Het vliegenraam zorgt ervoor dat insecten buiten blijven en zelf kun je op het balkonnetje genieten van het zicht na je bad of douche.

Buitenleven rond de woning en in de omgeving

Twee terrassen en een balkonnetje

In Zeezucht zit je maar een zucht van de natuur om je heen. Je kunt er al van genieten zonder de woning te verlaten: op het terras vooraan is het heerlijk ontbijten en boven op het balkonnetje kun je met z’n tweetjes de dag afsluiten met zicht op het natuurpark, de duinen en de Vlaamse kustarchitectuur van de voorbije eeuw aan de andere kant van het park.

Achteraan de woning, aan de zuidkant, vind je het terras met het tuinhuis en de carport. Een gevlinderde betonzone slingert zich los naar achteren als een Noordzeegolf bij eb, omgeven door een massief groen volume van haagbeuk (aangelegd, maar moet nog wat groeien).  Wanneer je uit huis langs het Ter Streeppad naar de duinen wandelt, ben je maar een duinenzone verwijderd van strand en zee. Vanop de dijk of het strand stap je makkelijk tot Oostende of Nieuwpoort.

Slapen met natuurpark, duinen en strand op een boogscheut

De drie ruime slaapkamers zijn uitgerust met moderne kingsize bedden met donsdekens, voor een goede en verkwikkende nachtrust. Moderne verlichting en nachtlampjes zorgen voor een aangename omgeving bij het slapengaan. De master bedroom beschikt over een ruime, functionele dressingkast. De andere kamers hebben een vestiaire met lade van MMood.

Zeezucht aan het Ter Streeppad in Mariakerke

De straatnaam Ter Streeppad is niet toevallig gekozen. Testerep (soms verbasterd tot Ter Streep) was de naam van het eiland dat vroeger voor de Belgische kust lag. In het West-Vlaams betekent Testerep ‘het is er op’, een letterlijke omschrijving van de landtong die een verhoging was in het landschap. Een beetje background met dank aan Wikipedia (https://nl.wikipedia.org/wiki/Testerep):

Tussen de vijfde en zesde eeuw ontstond er voor de Belgische Noordzeekust tussen Nieuwpoort en Bredene ten gevolge van de getijdenwerking het eilandje Testerep. De landtong, in de volksmond ook wel Ter Streep genoemd, werd van het vasteland gescheiden door de Testerepvliet, een zuidelijk gelegen getijdengeul die bij vloed helemaal onder water stond. Omdat Testerep in de daaropvolgende eeuwen regelmatig werd overstroomd was vaste bewoning op het eiland niet mogelijk. Pas wanneer zich in de tiende eeuw een beschermende duinengordel had gevormd ontstonden er op het eiland bescheiden nederzettingen van hoofdzakelijk vissers en schaapherders. Eerst ontstond Oostende in de jaren 990 op het oostelijke uiteinde (“oost-einde”) van Testerep, daarna volgden nog Westende op het westelijke uiteinde (“west-einde”) en Middelkerke (“Middelkerca”) in het midden tussen beide gemeenten in. Later ontstonden nog andere kleinere vissersdorpjes op het eiland zoals Walraversijde, “Sancta Mariae Capella” (het huidige Mariakerke) en Lombardsijde. Het eiland was eigendom van de Vlaamse graaf die het aan de Sint-Pietersabdij in Gent had verpacht.