Skip to content

Afvalstraten houden de stad netjes en de meeuwen weg

Huisvuil, PMD, glas, papier en karton worden ook in Ooqstende gesorteerd opgehaald. Dat gebeurt in het Ter Streeppad elke maandagvoormiddag (buiten zetten ’s morgens – je kunt de planning vinden op https://recycleapp.be/ ) Je kunt je vuilniszakken ook in de Dorpsstraat op 200 meter in de afvalstraat deponeren. De Dorpsstraat ligt aan de overkant van de akker. Er zijn er meer in de buurt: zie https://www.oostende.be/afvalstraten .

Een afvalstraat bestaat uit:

  • een glascontainer;
  • een container voor restafval;
  • een container voor papier en karton;
  • een container voor PMD.
  • Iedereen mag gebruik maken van deze afvalcontainers. De container voor restafval is betalend, je kunt je afval in deze container deponeren, mits muntinworp van 50 eurocent (voor ongeveer 25 liter afval / geen reguliere huisvuilzak nodig).
  • Opgelet! Hou je (auto)sleutels niet in je handen als je gebruik maakt van de afvalstraat of afvalcontainer. Regelmatig verdwijnen sleutels in de container.